SVAKI SAT JEDAN POTRES: ’Kuća zašrkipala, i dalje puca od starih oštećenja’, ’Zatreslo kratko u Velikoj Gorici’

24.03.2021. 08:11:00

Podaci Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) pokazuju kako rasjed na području Sisačko-moslavačke županije od 15:23 sata u utorak do srijede u 5:02 bio poprilično aktivan. Zabilježili su naime čak sedam potresa jačine od 1,2 po Richteru do 2,6.

O istima su izvijestili i seizmolozi Seizmološke službe RH koji navode kako su seizmografi u srijedu zabilježili tri slaba potresa kod Petrinje, s epicentrima kod Stare Drenčine. U 03 sata i 26 minuta magnitude 2.2, intenziteta u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice, u 04 sata i 59 minuta magnitude 2.4, intenziteta u epicentru III stupnja EMS ljestvice i u 05 sati i 02 minute magnitude 2.8, intenziteta u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Neka podrhtavanja osjetila su se i na području Zagrebačke županije, točnije, u Velikoj Gorici. Ipak, podrhtavanje je bilo nešto slabije.

“Zatreslo kratko u Velikoj Gorici”, komentirali su jedni, “Prvo zvuk kao grom i onda se stresla cijela kuća”, “Kuća zašrkipala, i dalje puca od starih oštećenja”, zaključuju drugi.

Seizmološka služba zaključuje kako je riječ o slabijim potresima.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: mv

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.