Torcida uz Marijana Živkovića: ‘Vrijedi li više ćirilična ploča ili nečija dva sina?’

23.09.2019. 11:50:00

Marijan Živković je izgubio dva sina u Domovinskom ratu, a  sude mu jer je sudjelovao u akciji razbiji ćiriličnih ploča u Vukovaru.

“Vrijedi li više ploča ili nečija djeca? Što se krvlju brani ne pušta se lako”, poruka je Torcide kojom su izrazili podršku Marijanu Živkoviću i zapjevali ‘Moja domovina’.

Živković je razbio dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar 2013. godine, a prije nekoliko dana je ponovno mu je počelo suđenje za taj slučaj. Živković je u prethodnom postupku bio oslobođen, ali je nakon žalbe Državnoga odvjetništva i presude Županijskoga suda u Puli predmet ponovno vraćen na početak.

Marijan Živković je izgubio dva sina u Domovinskom ratu.  Marko je poginuo kod vinkovačkog Otoka kao pripadnik Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek, a Nikola je ubijen kao pripadnik policije u Vukovaru.  Za njegovim tijelom se još uvijek traga. Umjesto da traži njegove posmrtne ostatke Hrvatska sudi njegovu ocu.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Izvorni autor: M. Marković/maxportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.