U Hrvatskoj zabilježen najveći skok oboljelih dosad, sveukupno oboljelih ima 157!!!

21.03.2020. 09:07:00

U Hrvatskoj je prema posljednjim informacijama 130 oboljelih, a jučer je bio prvi put da je u jednom danu potvrđeno više od 20 novooboljelih. Istovremeno, brojke rastu i u ostatku svijeta, a s time i rigorozne mjere

9.00 U Hrvatskoj ima 157 oboljelih, što je za 29 pozitivnih više nego jučer, rekao je na press konferenciji Stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

'Dobro je to što je epidemiološka situacija i dalje pod nadzorom, dobro je i to što imamo podatke o osobama i njihovom kretanju no loše je to što pojedinci ne poštuju pravila samoizolacije i uputstva koja daje stožer. Moramo najozbiljnije shvatiit ovu uputu jer ona omogućava da se zaraza ne širi nekontrolirano', kazao je Beroš.

Kao ministar više ne molim nego zahtjevam da svi građani poštuju upute stožera, dodao je.

8.46 Kina je prijavila rekordan porast u uvezenim slučajevima koronavirusa dok se Kinezi vraćaju kući iz inozemstva, te se povećava strah od drugog vala zaraze u trenutku dok se zemlja oporavlja od prvotnog izbijanja. Svi novozaraženi slučajevi u Kini - njih 41 - uvezeni su iz inozemstva, objavila je u subotu nacionalna zdravstvena komisija čime se ukupan broj takvih slučajeva popeo na 269.

8.45 Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka uvodi - uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih misa na HTV1 i HRA1- i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a (HRT-HTV-3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HRA3).

8.43 Neka djeca imaju računalo a neka ne, nekima u učenju pomažu roditelji a neki su prepušteni sami sebi. Koronavirus tako produbljuje društvene razlike u vrijeme kada se nastava u Europi provodi putem interneta. >> Cijeli članak<<

8.20 Novozelandska premijerka Jacinda Ardern pozvala je u subotu svoje sunarodnjake da odustanu od svih manje bitnih međunarodnih putovanja te zatražila od starijih ljudi da ostanu kod kuće, u situaciji kada zemlja bilježi više od 50 zaraženih koronavirusom.

8.17 Nakon što su u u petak popodne potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Hrvatsko je ukupno 130 oboljelih. Po posljednjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih. Najviše je oboljelih u Zagrebu, gdje je utvrđeno 60 slučajeva zaraze. Slijede Istarska županija sa 16 te Primorsko- goranska s 13 potvrđenih slučajeva. U petak je prvi put potvrđeno u jednom danu više od 20 novih slučajeva zaraze. >> Cijeli članak<<

8.12 Brazil je kasno u petak postao posljednja u nizu zemalja koje su uvele izvanredno stanje zbog zaraze koronavirusom, koja se nastavlja širiti i u ovoj južnoameričkoj zemlji. Istovremeno, čileanski predsjednik Sebastian Pinera pod rastućim je pritiskom da uvede karantenu, kojeg na njega vrše oporbeni čelnici, medicinski stručnjaci i lokalni gradonačelnici, koji su već uveli neke svoje mjere želeći ograničiti širenje bolesti.

Izvor: tportal.hr/Foto:Marko Lukunić

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.