U Splitu 20 novozaraženh, umrla je jedna starija žena

15.04.2020. 13:07:00

Većina slučajeva registriranih u posljednja 24 sata povezana je s Domom u Vukovarskoj

Jučer je u KBC-u Split preminula žena rođena 1922. godine kojoj je stigao pozitivan nalaz na koronavirus, javljaju priopćenjem iz Splitsko-dalmatinske županije. Starica nije bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe kojim se virus proširio, a bolovala je od niza kroničnih bolesti uključujući i bolest srca.

Na području Splitsko dalmatinske županije u posljednja 24 sata obavljeno je 170 testiranja, koja su pokazala da je 20 osoba zaraženo koronavirusom. Šestero novozaraženih je iz Splita, a od toga je petero iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu. Iz Kaštela je dvoje novozaraženih, od toga jedna osoba iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, iz Makarske četiri, iz Sinja jedna. Troje novozaraženih je iz Solina, i to svo troje iz Doma za starije i nemoćne osobe.

Velik broj novozaraženih je iz doma

Novozaražena je i jedna osoba iz Trilja, također iz Doma u Vukovarskoj, a po jedna osoba zaražena je i u Trogiru i Šestanovcu. Zaražena je i jedna osoba iz Zagvozda, nepovezana sa splitskim domom. Svi ostali zaraženi su iz kontakata. Zaraženi korisnici Doma za starije i nemoćne nemaju temperaturu i za sada kod njih nije primijećeno pogoršanja kroničnih bolesti.

Među novozaraženima, 17 osoba je iz samoizolacije, javljaju iz SDŽ-a. Hospitalizirano je 87 osoba. U samoizolaciji se nalazi 101 zdravstveni djelatnik. Na respiratoru u KBC-u Split nalazi se devet osoba. Iz Splitsko dalmatinske županije ih je šest, iz Šibensko kninske županije dvije, a jedna osoba na respiratoru je iz Dubrovačko neretvanske županije. U karanteni hotela Zagreb nalazi se 16 osoba. Ukupno su 374 osobe na području ove županije zaražene koronavirusom.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Vedran Vrabec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.