UGLEDNI BRANITELJ VLADI POSLAO OPAKU PORUKU: ‘Ja sam Stipo, bivši pripadnik Turbo voda. Ne uzimajte si zasluge’

26.05.2020. 14:30:00

Član Domovinskog pokreta i najčvršći oslonac Miroslava Škore, Stipo Mlinarić, preko svog Facebook profila na kratko se podsjetio što je sve prošao u borbi za oslobađanje Vukovara, a onda se obratio i aktualnoj Vladi:

“Preživjeli pripadnici Turbo voda među zadnjima ulaze u kombinat Borovo. Tmuran je to bio dan, 19. studeni 1991. Golema nijema tuga nastanila je srce, u ustima je okus baruta i krvi. Pao je Grad. U skloništu obućare prizor koji ledi dušu. Nekoliko tisuća žena, djece i staraca zbijeni u dvorani, nekoliko tisuća premorenih i izmučenih ljudi stoje nijemo – u apsolutnoj tišini. A u svoj toj boli, ni jednog uzdaha, kamoli zvuka. Jer svaki i najmanji zvuk mogao bi odati da su se ovdje sakrili civili: tog istog jutra zapaljen je obližnji kombinat u kojem su bili civili i ranjenici. Gledam nijem u tu njihovu glasnu tišinu i u srcu znam: vrijedilo je ginuti za Vukovar. Jer Vukovar, to su oni – ovi ljudi.

Trenutnoj Vladi koja silno želi preuzeti zasluge za dobar razvoj epidemiološke situacije u Hrvatskoj poručujem: niste zaslužni vi političari, već ovaj naš odgovoran, discipliniran i suosjećajan hrvatski narod.

Moje ime je Stipo Mlinarić, borio sam se sa svojim zapovjednikom Blagom Zadrom za samostalnost Hrvatske onda, a tako ću i sada. Odlučio sam ponovo ući u bitku za Hrvatsku, onakvu kakvu smo sanjali, onu za koju smo se borili. Domovinski pokret jedina je politička stranka koja neće dopustiti da se nastavi politička izdaja interesa mog naroda.

A za taj narod, i samo za njega, ponovo sam spreman dati sve”, napisao je Ćipe.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.