UHB RH: USPJEŠNO ZAVRŠENA PROVEDBA PROGRAMA BRAĆA U RATU I MIRU

26.12.2022. 09:30:00

Udruga hrvatskih branitelja RH uspješno je završila provedbu projekta, sastavljenog od dvije projekte aktivnosti; Pomoć u kući i edukacijsko komunikacijske radionice.

U prvoj projektnoj aktivnosti, pomoć u kući i obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti uključeno je 12 hrvatskih branitelja i članove njihovih obitelji koji žive na području Grada Zagreba. Za potrebe provođenja aktivnosti angažirana je profesionalna Gerontodomaćica, a podršku su joj pružali i volonteri Udruge.

Druga projektna aktivnost provođena je kroz 4 komunikacijske radionice, pod stručnim vodstvom magistrice komunikologije.

Radionice su podijeljene u 4 tematske cjeline  „SVIJET JE U OKU PROMATRAČA“, „KAKO ME NE RAZUMIJEŠ“,  „ZAUZMI SE ZA SEBE“ i  „OD INSPIRACIJE DO AKCIJE“. Radionice su održane su na 4 različite lokacije izvan Grada, s ciljem odmaka od gradske svakodnevice i opuštanja u novoj sredini, za što su odabrana 4 različita izletišta.

Radionice su osmišljene logično, sustavno i kvalitetno te su sudionici kroz korištenje inovativnih metoda rada i interaktivni pristup kroz konkretne teme došli do saznanja kako se na kvalitetan način raspravlja, konstruktivno razgovara te kako poraditi na svome samopouzdanju. Kako su komunikacijske vještine glavni alat za samopouzdanje, smanjenje stresa i stvaranje odnosa naglasak je stavljen na osobno uključivanje u životne  aktivnosti. Radionice su bile visoko interaktivne, angažman prisutnih bio je  maksimalan.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima iz proračuna Grada Zagreba, u sklopu Javnog natječaju za financiranje programa i projekata udruga iz područja branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca II svjetskog rata i civilnih invalida rata iz Proračuna Grada Zagreba za 2022.

Izvorni autor: UHB RH/Foto:UHB RH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.