Ukinut istražni zatvor 15-orici optuženih iz Uzdolja

06.12.2019. 15:26:00

Odlukom Općinskog suda u Šibeniku petnaestorici osumnjičenih za napad na građane srpske nacionalnosti 21. kolovoza u Uzdolju ukinut je istražni zatvor nakon što je 4. prosinca Općinsko državno odvjetništvo protiv njih podignulo optužnicu.

“Moj klijent danas će biti na slobodi. Sud je odbio prijedlog za produljenje istražnog zatvora što je jedina zakonita i legitimna odluka. Moj klijent se ženi 14. prosinca i ovo je bila ljudska odluka Općinskog suda u Šibeniku. Neka mu je sa srećom”, kazao je u petak ujutro za ŠibenikIN Edvard Sušac, odvjetnik jednog od osumnjičenih.

Općinsko državno odvjetništvo može se žaliti na odluku suda, ali neće spriječiti njeno izvršenje.

Optužnicu protiv petnaestorice koji su 21. kolovoza u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu tužiteljstvo je podnijelo 4. prosinca. Skupinu u kojoj najmlađi optuženik ima 19, a najstariji 29 godina sumnjiče zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih ozljeda iz mržnje.

Terete ih da su 21. kolovoza oko 22,15 sati, zajedno i dogovorno, s više automobila došli do ugostiteljskog objekta u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos nogometne utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske i to s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima nogometnog kluba iz Srbije.

Potom su, svi maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnica i 18 gostiju među kojima i djeca, uz razne pogrdne riječi i psovke, razbijali inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu.

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne ozljede, a šteta pričinjena vlasnici se procjenjuje na iznos od oko 25.000 kuna.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.