Uživo iz Beograda: Hrvatska policija ponovno će ispitati prijatelje nestalog Mateja

12.01.2022. 22:29:00

TRINAESTI DAN POTRAGE

Vrijeme i trasa kretanja nestalog Mateja Periša poklapa se s kretanjem mobitela nestalog Splićanina u Beogradu za kojim se traga već 13 dana, priopćili su iz MUP-a Srbije

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) ušla je u 13. dan, a mladiću i dalje nema traga. Hrvatska policija uputila se prije nekoliko dana u pomoć Beogradu kako bi zajedničkim snagama pokušale pronaći nestalog Mateja. 

PRATITE UŽIVO:

MUP Srbije i MUP Hrvatske danas su zajedno pregledali nadzorne kamere preko kojih su pratili Matejevo kretanje, a nakon toga hrvatska se policija vratila u Zagreb. Oko podneva su sazvali press konferenciju gdje su iznijeli niz ključnih informacija poput one da je snimka iz Save autentična i snimljena u to vrijeme, ali nisu mogli potvrditi je li na njoj čovjek ili objekt te da Matej nije sudjelovao u tučnjavi.

Snimke još uvijek obrađuju i izoštravaju, rekao je Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije. 

Nakon toga je MUP Srbije objavio rekonstrukciju kretanja nestalog Mateja Periša. Pregledali su stotine sati materijala i objavio nove snimke na osnovu čega su napravili cijelu rekonstrukciju kretanja Mateja u noći nestanka s 30. na 31. prosinca u Beogradu, od trenutka kada je izašao iz kluba u 1.43 do trenutka kada je sišao u Savu u 1.52 sati, odakle mu se gubi svaki trag.

U majici kratkih rukava, bez jakne, istrčao je iz kluba te se kretao ulicama Beograda sam. Nije imao komunikaciju ni sa kim, osim s taksistom kojeg je zaustavio, a koji ga nije mogao primiti jer je imao zakazanu vožnju. Posljednje je snimljen nadzornom kamerom restorana na Promenadi gdje ulazi u rijeku Savu i nakon toga mu se gubi trag. 

Vrijeme i trasa kretanja nestalog Mateja Periša poklapa se s kretanjem mobitela nestalog Splićanina u Beogradu za kojim se traga već 13 dana, priopćili su iz MUP-a Srbije te dodali da nema ničega što bi dovelo do bilo kakve indicije da se kod ovog slučaja radi o nasilju. Nije poznato što je Mateja nagnalo da istrči iz kluba te trči po ulicama Beograda.

Hrvatska policija ponovno će ispitati Matejeve prijatelje. Te noći s 30. na 31. prosinca u klubu Gotik nisu radile nadzorne kamere pa nije poznato što se točno događalo unutra. Policija nastavlja istragu rijeke Save, posebice ušće gdje se ulijeva u Dunav.

Matejev otac Nenad Periš još uvijek je u Beogradu i nada se da će se sa sinom vratiti u Split.

-  Ja na toj snimci ne mogu prepoznati plivača pa ni Mateja. Hvala Vam - rekao nam je kratko Nenad Periš.

Matejev otac je rekao za Dnevnik.hr da očekuje da se istraga nastavi do konačnog odgovora gdje je Matej. 

- Mislim da se u dijelu u kojem je prikazan izvještaj predstavio stručno i profesionalno. Ono što očekujem je da se istraga nastavi do konačnog odgovora gdje je Matej odnosno gdje je mobilni uređaj koji je otporan na vodu - rekao je te komentirao i samu rekonstrukciju događaja prema kojoj Matejev mobitel završava u Savi. 

- Ne znam što bih trebao tu komentirati. Policija je predstavila dijelove svojih saznanja vrlo stručno - kazao je kratko.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr

Izvorni autor: Emirat Asipi, Antonela Šaponja / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.