Vozač s migrantima bježao policiji kod Slunja. U sve su uključeni Iračani i Ukrajinci!

07.01.2024. 14:42:00

KARLOVAČKA POLICIJA SPRIJEČILA KRIJUMČARENJE

PU karlovačka provela je kriminalističko istraživanje nad sedmoricom muškaraca u dobi od 32, 34, 33, 30, 50, 23 i 22 godine (državljani BiH, Ukrajine, Njemačke, Iraka s dozvolom boravka u Švedskoj i Iraka s dozvolom boravka u Njemačkoj).

U pet odvojenih slučajeva na području Policijske uprave karlovačke od 4. do 6. siječnja, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana, objavila je PU karlovačka. U jednom slučaju vozač kod Slunja se nije htio stati, ali ga je policija brzo uspjela zaustaviti, piše 24sata.
 
- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom muškaraca u dobi od 32, 34, 33, 30, 50, 23 i 22 godine (državljani BiH, Ukrajine, Njemačke, Iraka s dozvolom boravka u Švedskoj i Iraka s dozvolom boravka u Njemačkoj).

Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim i teretnim vozilima (nacionalnih oznaka Austrije, Mađarske, Poljske, Njemačke te Bosne i Hercegovine) na području Slunja i Karlovca, općine Tounj i na autocesti A-1 te koji su pritom prevozili veći broj stranih državljana koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom - objavili su iz karlovačke policije.

Vozač bježao kod Slunja

U jednom događaju policijski službenici su svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti vozilo na području Slunja, međutim vozač se oglušio i nije se zaustavio, ali su ga policijski službenici ubrzo zaustavili.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno, navodi policija, da su u jednom događaju vozač i suvozač služili kao prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, kako bi dojavili o policijskim ophodnjama i izbjegli policijski nadzor.

- Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta odnosno služili su kao prethodnica. Također je protiv dvojice vozača postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama - navode iz PU karlovačke.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/Martina Pauček Šljivak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.