Vremenska prognoza: Kiša na sjeveru, sunce na jugu, vjetar u cijeloj zemlji

13.12.2023. 08:20:00

Današnja vremenska prognoza donosi promjene u atmosferi diljem Hrvatske, s posebnim naglaskom na Jadranu. Očekuje se oblačno vrijeme praćeno kišom, lokalno obilnom, uz izražene pljuskove koji će biti popraćeni grmljavinom.

Dalmacija će biti izuzetak, gdje se očekuje manje kiše, a čak će se pojaviti i sunčana razdoblja. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, dok će u gorju biti jak. Poslijepodne će doći do promjene smjera vjetra na sjeveroistočni i sjeverni.

Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a tijekom večeri i noći očekuje se okretanje na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 9 do 14 stupnjeva Celzijusa na kopnu, dok će duž obale biti toplije s temperaturama od 14 do 18 °C.

Foto:screenshot/DHMZ

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.