Vremenska prognoza: Raznoliko vrijeme donosi kišu i snijeg

07.03.2024. 09:35:00

U sljedećim danima, očekujte raznoliko vremensko stanje diljem Hrvatske. Prognoza ukazuje na promjenljivo vrijeme, ponegdje pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, osobito u prijepodnevnim satima. Na istoku zemlje, kao i na jugu, mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, prognozira DHMZ.

Najviše snijega očekuje se u najvišim predjelima Gorskog kotara i Like, stvarajući slikovite zimske pejzaže. Sjeveroistočni i sjeverni vjetrovi bit će prisutni, s blagim do umjerenim intenzitetom. Na Jadranu će prevladavati slabi do umjereni vjetrovi, dok će podno Velebita i na jugu zemlje puhati jaka bura s olujnim udarima. Na južnom dijelu Jadrana očekuje se jugo.

Temperature zraka zadržavat će se u rasponu od 7 do 12 °C diljem unutrašnjosti, dok će na Jadranu dosegnuti do 15 °C. Preporučuje se praćenje vremenskih izvještaja i prilagodba planova aktivnosti prema uvjetima na terenu.

Foto: screenshot/DHMZ

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme/Pixabay

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.