Željko Cvrtila: Potrebni su punktovi za kontrolu vozila bez dozvole i detektori metala za pješake!

12.10.2020. 10:31:00

Kriminalist Željko Cvrtila koji je i stručnjak za sigurnost kaže da bi i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina trebali snositi odgovornost jer nisu napravili plan sigurnosti

Nevjerojatno je da se očito može doći i s automatskim oružjem i sa vozilom, pa čak i kamionom pred zgradu Vlade, a da vas nitko ne kontrolira. Još prije mjesec dana je premijer Andrej Plenković opravdano zatražio da ministar unutarnjih poslova Davor Božinović donese plan sigurnosti, ali očito se ništa nije napravilo. I ravnatelj policije Nikola Milina i ministar bi trebali snositi odgovornost - kaže kriminalist Željko Cvrtila.

On kaže da je samo puka sreća što policajac nije izgubio život u jutrošnjem napadu kada je napadač rafalno puca na njega i zgradu Vlade. Podsjetimo, prije mjesec dana su  Živi zid i Ivan Vilibor Sinčić pred Vladu dovezli pun kombi lubenica i istresli ih pred sami ulaz. Tada se postavilo pitanje: Što da je netko došao s kombijem punim eksploziva?

- Nemate nikakve kontrolne točke za vozila. A one bi trebale postojati i sva vozila koja nemaju dozvolu za ulazak na Markov trg bi trebala biti dodatno provjerena. Markov trg se ne može u potpunosti zatvoriti osim ako se ne isele i stanari ili izmjesti Vlada. Ali mogu postojati i kontrolne točke s detektorima metala i za pješake. To bi trebalo biti osnovno za ulazak u zonu Markova trga - kaže Cvrtila. 

Najsigurnija opcija bi bila izmještanje Vlade, kaže.

Izvor: 24sata.hr-arhiva/Foto:fah

Izvorni autor: Ivan Pandžić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.