Željko Sačić se osvrnuo na incident koji se je dogodio kod Knina: Sudionici tog eklatantno velikosrpskog nasilja su odmah trebali biti privedeni DORH-u i Sudu sa zahtjevom za pritvaranje..

10.08.2022. 13:11:00

Nema nikakve dvojbe da šibensko kninska policija u slučaju " Sava Lešić - Drumski", nije postupala u skladu s pravilima policijske struke, nije dosljedno i profesionalno primijenila zakonske ovlasti i obveze, u interesu pravne i stvarne sigurnosti naših građana.

U ovom strašnom međunacionalnom sukobu, teškom kršenju Kaznenog i " prometnog" zakona, brutalno nasilnom kriminalnom događaju, samo je sreća sačuvala ljudske živote, a nadležni policijski šefovi su očito " tumačili i provodili" političke stavove lokalnih kninskih, ali i državnih " koalicionih" političara, umjesto da su u interesu suzbijanja nasilnog i opasnog međunacionalnog kriminala takve vrste, dosljedno primjenjivali propisane im zakonske ovlasti .

Dakle, nije policija u ovakvim brutalno nasilnim slučajevima ovlaštena (niti dužna) procjenjivati svu društvenu opasnost takvog ( međunacionalnog) nasilja, već je za to, zbog složenosti kriminalnog događaja, nadležno državno odvjetništvo i nadležni sud, temeljem policijski prikupljenih saznanja i dokaza.

Sudionici tog eklatantno velikosrpskog nasilja su odmah trebali biti privedeni DORH-u, Sudu, sa zahtjevom za pritvaranje.. Onda ne bi bilo niti potrebe da nasiljem pogođeni otac (i sam policijski službenik ) ,ide ( neuspješno) zaštitnički sa svojim sinom, privatno istraživati i privoditi pravdi četničke "drumske razbojnike".

Stoga, ravnatelju Policije, g. Milina, šaljite inspekcijski nadzor u PP Knin i PUZ Šibensko kninsku, jer je svakom čovjeku jasno da " letvanje" i udaranje čekićem u glavu druge osobe ( uz prethodno psovanje ustaške majke) nije samo nanošenje " teške tjelesne ozljede".. već nedvojbeno - POKUŠAJ UBOJSTVA iz nacionalne, četničke mržnje Hrvata. Kako čitamo, nije to bila nikakva " samoobrana".

Ministre g.Božinoviću, hitno ispravljate taj nemar, neprofesionalnost, neodgovornost, nezakonje i politiziranje, zlouporabu policije u dnevno političke " koalicione" svrhe .

Krenite s uhićenjima odgovornih i njihovim privođenjima nadležnim represivnim tijelima u interesu sigurnosti građana Republike Hrvatske, a "politički lojalne" policijske šefove, odstranite iz policijske hijerarhijske strukture, jer nisu policijski profesionalci.

Izvor: Željko Sačić/FB/PDN/Foto: ADMIRAL BET ABA LEAGUE

Izvorni autor: Željko Sačić/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.