Željko Sačić:KRIMINALNE zlotvore i protuhrvatske ŠTETOČINE treba bezuvjetno kriminalistički i kaznenopravno istražiti ....

01.06.2020. 18:32:00

KRIMINALNE zlotvore i protuhrvatske ŠTETOČINE treba bezuvjetno kriminalistički i kaznenopravno istražiti , prema potrebi..u interesu Pravde i provedbe ustavnih i kaznenopravnih načela, prema zakonskim uvjetima i uhititi..procesuirati..I to sve one koji su na bilo koji način sudjelovali u planiranju, osmišljavanju ,izvršenju i konačnom dovršenju megakoruptivnih kaznenih djela na štetu hrvatskog naroda..hrvatskog Proračuna..u iznosu od čak : milijardu i pol kuna -godišnje ..I to , poticanjem tzv.obnovljivih izvora energije..otkupom el.struje proizvedene vjetroelektranama ali, ne po tada uobičajenoj cijeni od 45 Eura/ mW..vec po " privilegiranom" otkupu od čak 95 Eura/mW...( iako za to nisu bili ispunjeni svi jasno propisani zakonski uvjeti) No, unatoč toga, sve su to odobrili, na zadnjoj sjednici prethodne..tadašnje Vlade: ministar Vrdoljak..i tadašnji predsjednik Milanović..A u novom sazivu Vlade sve to je stopirao ministar Dobrović..No,nakon njegove smjene i protjerivanja Mosta iz Plenkovićeve Vlade..novoimenovani ministar Čoric opet je sve ovo stavio pravno u punu funkciju ..Prema prvotno zamišljenom Planu i već zaživljenoj Odluci prethodne Vlade Milanovića i min. Vrdoljaka.

Osim obilne dokazne dokumentacije, svjedoci ovih mega kriminalnih operacija su , kako je i vidljivo hrvatskoj javnosti, ministri Dobrović...i nekadašnji ministar te Potpredsjednik Vlade,g.R.Čačic..Nema nijedan pravni razlog da se nad osnovano sumnjivim , potencijalnim optuženicima ,ne pokrene zakonom definirana istraga..Radi utvrđivanja njihove možebitne kaznene odgovornosti pred hrvatskim sudovima. U tom smislu dajem punu potporu neovisnom istražiteljskom timu i radu tijelima kaznenog progona u RH.

P.S. Jel se netko sjeća pravnog instituta Haaškog Suda ( i C. Del Ponte) o tzv. zapovjednoj odgovornosti naših proslavljenih ratnopobjedničkih vojnih i policijskih zapovjednika iz DOR-a ???

Željko Sačić

Izvor: Željko Sačić/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.