Zlatko Dalić otkrio sastav za Sloveniju

25.03.2022. 15:05:00

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije potvrdio je da će protiv Slovenaca igrati u formaciji 3-5-2
 
  

Hrvatska će ove subote u Dohi odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom (15.00), a dan uoči susreta Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije potvrdio je da će protiv Slovenaca igrati u formaciji 3-5-2, a otkrio je i sastav s kojim će se suprotstaviti izabranicima Matjaža Keka.

Sastav Hrvatske za Sloveniju:

Livaković - Ćaleta-Car, Pongračić, Gvardiol - Juranović, Modrić, Jakić, Kovačić, Perišić - Budimir, Kramarić

"Radio sam puno da bi Hrvatska igrala ovaj turnir ovdje. Htio sam da vidimo i da se priviknemo na ove uvjete. Moja želja je bila utakmica s Katarom, ali nije to tako ispalo. No, mislim da i Katar i mi imamo dobre protivnike. Bit će lijepo da i domaćin napravi dobar rezultat. Moja sjećanja na ovu zemlju su lijepa i nadam se da će se tako i nastaviti", rekao je Dalić pa nastavio

"Provlačila se priča da smo ovdje više radi team buildinga što uopće nije istina. Utakmica sa Slovenijom će biti teška. Imaju sjajnog izbornika. Ne želim da se krive stvari provlače kroz medije. Imamo puni respekt za Sloveniju i pripremili smo se za njih i Bugarsku. Ja sam i predložio da Slovenija dođe na turnir i mislim da će biti dostojan protivnik", poručio je Dalić.

Novinarima se obratio i Joško Gvardiol.

"Nije mi nepoznanica igra s trojicom u obrani jer to u Leipzigu prakticiramo već pola godine. Problem u reprezentaciji je taj što nemamo puno vremena za prilagodbu, ali zadnja dva treninga smo bili maksimalno fokusirani i nastojat ćemo to prenijeti na utakmicu", rekao je Gvardiol pa komentirao visoke temperature u Kataru:

"Bit će teško igrati, ali kako je nama, tako i našim protivnicima. Ono što je važno je da protiv Slovenije budemo rastrčani, posebno po ovom vremenu. Siguran sam da će biti sve teže i teže. Pokušat ćemo ih umoriti posjedom lopte i privesti mirno utakmicu kraju", zaključio je branič Vatrenih.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.