Znanstvenik Ivan Đikić o koronavirusu ‘zna sve’!

19.04.2020. 18:53:00

Zna da nije opasan za 80 do 90 posto ljudi jer nije opasan. Zna da su djeca na napast otpornija od odraslih zato što su otpornija. Zna da ni kraja epidemije, ni cjepiva, ni lijeka neće biti tako brzo.

Daleko u Njemačkoj u stanje u Hrvatskoj upućeniji je od Stožera za civilnu zaštitu, pa kao da je velevažna institucija izdaje priopćenje s osam naputaka u stilu – kad ujutro ustanete, operite zube, kad vas svrbi, počešite se, kad vam je sila mokriti, idite u WC, kad vam curi nos, useknite se…

Sve te samorazumljive savjete prije su drugi izrekli, a on ih priopćava kao svjetsko otkriće.

Tvrdi da političari “nisu pripremili ni zdravstveni sustav ni građane obrazovanjem” kako bismo “mogli zajednički reagirati na ovu krizu” premda se svi slažu da je Hrvatska reagirala možda najbolje na svijetu, a on ni u čemu nije sudjelovao.

Nije na poprištu bitke protiv virusa u Hrvatskoj, ali je heroj te bitke.

I onda nam je na kraju Igor Rudan “otkrio” tajnu njegove kompetencije – Đikić “nije specijalist u području epidemija zaraznih bolesti već molekularni biolog”. Ali ga zato ima u medijima više nego Severine, Jole, Maje Šuput ili Vlatke Pokos, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.