Ćirilica uskoro i u Škabrnji?

15.03.2014. 08:56:52

skabrnja

Mještani Škabrnje su ogorčeni postupkom načelnika Nediljka Bubnjara koji, prema njihovim riječima, potajno razgovarajući s Pupovcem i Uzelcem, radi na uvođenju dvojezičnih natpisa u Škabrnji – simbolu stradanja Hrvata u Domovinskom ratu.

Nediljko Bubnjar, škabrnjski načelnik, potajno radi na teritorijalnom pripajanju Biljana Donjih Općini Škabrnja. Kao motiv i opravdanje tog čina navodi naknadu koju bi Općina primala od odlagališta otpada, koje bi se trebalo graditi u Biljanama. Dok mještani Škabrnje u čuđenju i nevjerici primaju takve informacije iz različitih i neslužbenih izvora, Nediljko Bubnjar tom činu priprema teren odlazeći na razgovore i dogovore s Pupovcem i Uzelcem.

Koliko je snažna ljudska pohlepa dokazuje podatak da Načelnik ignorira činjenicu da će dvojezični natpisi stajati na ulazu u Škabrnju, ukoliko realizira svoj dogovor s Pupovcem. Naime, prema Zakonu o nacionalnim manjinama, za uvođenje dvojezičnih natpisa na području općina ili gradova treba biti 30% manjinskog stanovništva.

S obzirom na povratak srpskog stanovništva u Biljane Donje, u kojima je 1991. živjelo oko 1000 stanovnika, nije teško zaključiti da će trenutni načelnik Nediljko Bubnjar osuditi djecu i roditelje poginulih hrvatskih branitelja da svojim očevima i sinovima dolaze na grob u selo Шкабрња (Škabrnja) prije nego li se grobni humak slegne.

Nakon svega preostaje još samo pitanje može li načelnik Općine Škabrnja izračunati visinu naknade koja može pokriti oduzete živote, suze, bol, patnju, samoću, izdaju, brata, domovinu, izrugivanje, omalovažavanje i diskriminaciju domoljuba???

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.