Gdje su se izgubili hrvatski branitelji u organizaciji 25. obljetnice proslave VRO Oluje u Kninu?

29.07.2020. 20:11:00

Nu, ako izaslanik Vlade ove godine, na pritisak SNV-a, ode u Grubore, jeli to znači da će se takav „model“ primjenjivati  i na drugim područjima, tj. da će se istodobno  obilježavati (slaviti) pobjednici, ali i poraženi?...

Sramota. Umjesto da se bavimo što većim i svečanijim obilježavanjem Vojno-redarstvene operacije  Oluja, svake godine, pa tako i ove glavna je tema – hoće li ili ne će predstavnik Srba doći u Knin. Neki čak pišu da se predstavnici Srba  u Hrvatskoj nalaze u izuzetno teškoj  i nezavidnoj situaciji i da su stalna meta desnice u Hrvatskoj  i nacionalista u Srbiji…

Slična priča iz godine u godinu ponavlja se i uoči obilježavanja okupacije Grada Vukovara. I tamo pojedinci, pretežno na vlasti, bezuspješno mole i dozivaju predstavnike Srba da 18. studenoga i oni budu u koloni sjećanja, a ovi ne će, pa ne će.

A kad će se Pupovac i društvo pojaviti recimo u Škabrnji, što ih smeta da tamo ne dođu?

Knin i Vukovar bili su godinama pod srpskom okupacijom i tamo su Srbi radili što su htjeli. U to vrijeme jedino su razni pupovci mogli nesmetano ulaziti i izlaziti u ta područja.

A ako se i pojavi predstavnik Srba ove godine u Kninu, jel to znači da oni iskreno priznaju  Hrvatsku kao svoju Domovinu, da su se odrekli SAO Krajine, jel to znači da iskreno žale hrvatske žrtve, da priznaju agresiju Srbije? Ili…

Foto-Braniteljski-portal.com
Foto-Braniteljski-portal.com

Međutim, u cijeloj toj priči naprosto je nevjerojatno da nitko o svemu tome ne pita hrvatske branitelje i stradalnike, već o svemu odlučuju političari koji su trenutačno na vlasti, a od kojih je malo tko (svaka čast iznimkama) i sudjelovao u Domovinskome ratu, a još manje u ovakvim i sličnim vojno-redarstvenim operacijama.

Inače, relativno često se priča da u nas djeluju brojne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata. Da, djeluju, ali kad se radi o ovakvim stvarima one „ne postoje“, njih se zaobilazi i marginalizira. Pita se obično predstavnike najviše 30-40 udruga koje se „griju“ kod svake vlasti!

Dakle, žalosno je i jadno što malo koga zanima, zašto na ovakve obljetnice sve manje ili uopće ne dolaze ratni zapovjednici hrvatskih pobjedničkih brigada(svaka čast iznimkama). Gdje su pak primjerice oni koji su bili na čelu ratnih postrojbi od Vukovara, Škabrnje, Gospića, Osijeka, Županje, Vinkovaca, Zadra, Siska Pakraca, Lipika, Petrinje, Saborskog, Voćina, pa sve do Dubrovnika? Uostalom, zašto većina od njih nije dosad dobila visoka državna odličja, a ni visoke činove?

Nu, ako izaslanik Vlade ove godine, na pritisak SNV-a, ode u Grubore, jeli to znači da će se takav „model“ primjenjivati  i na drugim područjima, tj. da će se istodobno  obilježavati (slaviti) pobjednici, ali i poraženi? Itd. itd.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Poslušajte govor hrvatskog branitelja Ivice Glavote-Knin, 5.8.2016.

Nakon ovog govora Ivice Glavote, pripadnika Specijalne policije RH ni jedan hrvatski branitelj više nije govorio na najsvetijoj hrvatskoj obljetnici i prazniku Hrvatske slobode u Kninu!! Poslušajte i sami procijenite  zašto…

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.