I DANAS PREKO 300: Najgore u Dalmaciji

27.08.2020. 18:03:00

U protekla 24 sata zabilježena su 304 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 2420, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima su 194 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 9192 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 177 preminulo, 6595 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8388 osoba.

Do danas je ukupno testirano 160 236 osoba, od toga 2849 u posljednja 24 sata.

Stanje po županijama

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih je jedna osoba hospitalizirana, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Riječ je o 11 povratnika s godišnjih odmora i pet osoba koje su kontakati ranije zaraženih osoba.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 5 ženskih osoba iz Dubrovnika od kojih je jedna osoba kontakt prethodno zaraženog slučaja.

Iz Dubrovnika je zaražena i jedna muška osoba te također po jedan muškarac iz Metkovića, Kule Norinske i Konavala.

Dvije osobe su novooboljele od bolesti Covid-19 u posljednja 24 sata na području Karlovačke županije gdje je u tom razdoblju na koronavirus testirano 45 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je u četvrtak da su novooboljele dvije žene iz Ogulina, koje su bliski kućni kontakti prije oboljele osobe, a bile su u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o asimptomatskoj osobi koja je svoju izloženost ostvarila na svadbi 15.08. u okolici Ivanca, a liječit će se kod kuće.

U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a osam je osoba izliječeno, priopćio je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Pet novih slučajeva zabilježeno je u Ispostavi Velika Gorica, po tri nova slučaja u ispostavama Zaprešić i Dugo Selo, dva nova slučaja u Ispostavi Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Jastrebarsko

Po tri izliječene osobe od koronavirusa zabilježene su u ispostavama Zaprešić i Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje, te po jedna izliječena osoba u ispostavama Dugo Selo i Ivanić Grad.

Na području Grada Zagreba u protekla 24 sata zabilježeno je 68 novih slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciju je stavljeno 175 osoba, izvijestio je u četvrtak Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 109 novih slučajeva zaraze. Od toga je 49 iz Grada Splita, rečeno je na konferenciji za novinare splitskog stožera.

Iz Splita ih je 49, iz Solina osam, Makarske sedam, Sinja šest, Kaštela pet, po četiri s Hvara, iz Dicma i Prološca, po tri iz Hrvaca i Imotskog, dok Podstrana i Pučišća imaju po dvoje pozitivnih, a Omiš, Stari Grad,Trilj, Vrlika, Dugopolje, Podgora, Runovići, Seget, Šestanovac, Tučepi, Zmijavci i Cista Provo imaju po jednu zaraženu osobu.

“Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 34 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno je 1376 osoba u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 41 pozitivna osoba na koronavirus, dok su četiri osobe na respiratoru i isto toliko ih je u karanteni”, navodi se u priopćenju.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba oboljelo je od zarazne bolesti covid-19; četiri osobe su iz Šibenika, dvije iz Vodica, jedna iz Drniša i jedna iz Skradina. Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i kontakti su ranije oboljelih, piše N1.

Četrnaest novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području Zadarske županije, izvijestio je u četvrtak županijski stožer Civilne zaštite.

Do sada nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Čekaju se nalazi za 52 osobe.

Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u četvrtak u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite, navodeći da zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.