IZNAJMLJUJEMO POSLOVNI PROSTOR, OSIM .....

16.09.2020. 20:40:00

Jednostavno ovo moram javno podijeliti, jer nije lako biti braniteljska udruga ili branitelj ili kojim se poslom bavite.

                Udruga hrvatskih branitelja RH od mjeseca veljače ove godine provodi projekt sa šest zaposlenih djelatnika i 2 vanjska suradnika. Imamo još u provedbi neke projekte, da sad ne nabrajam sve. Ono na što nailazimo tijekom našeg rada slobodno mogu napisati da je diskriminirajuće (mada neki to tako ne smatraju).

                Naime, zbog COVIDA – 19, bio je moguć rad od kuće ili on line način rada. Sada smo u potrazi za poslovnim prostorom ili bilo kakvim prostorom da se može sjesti i nesmetano u miru raditi uredski posao, biti koncentriran na rad osoblja koje vode projekt i vezane su uz rad iz ureda jer nemaju terenski rad.  I sve to ima svoju draž kod potražnje uredskog prostora. Možete govoriti što hoćete, poslu kojem se bavite, humanitarni rad, ali dok spomenete da je u pitanju iznajmljivanje prostora braniteljskoj udruzi onda dolazi da svega i svačega. Neki izmišljaju razloge da ne iznajme prostore, neki se više niti ne jave, pa do to mjere da i dogovorimo nešto, želimo zakapariti prostor i opet se nešto prelomi, nema prostora. U razgovorima za iznajmljivanje takvog uredskog prostora ide se i do te mjere gdje se otvoreno govori da nam se ne želi iznajmiti prostor jer smo braniteljska udruga, pa znamo otvoreno pitati zar to nije diskriminacija i zašto u oglasu nije stavljena opaska: „Iznajmljujemo prostor svima, osim braniteljima“.  Kod razgovora mi ne postavljamo nikakve uvjete, trebamo ovo ili ono, vidimo što se nudi i kolika je cijena, ali kod spomena branitelja, možete jednostavno zaboraviti da će vam netko iznajmiti prostor.

                Bilo je pokušaja najma prostora od grada Zagreba i resornog Ministarstva, ali svi zalupe vratima. I tako mi i dalje zovemo, srećom još nas nitko ne vrijeđa, ali ovakav način i pristup, moram stvarno napisati je diskriminacija, bez obzira što prihvatili ili ne da najmodavac sam odlučuje kome će prostor iznajmiti. No gorak je okus kada nađete adekvatan prostor, a ne možete ga iznajmiti samo zato što ste braniteljska udruga, do te mjere da se moramo moliti da nam prostor treba čisto za uredski dio poslovanja udruge. I frustrirajuće i pomalo zabrinjavajuće, koju sliku u javnosti imaju branitelji ili braniteljske udruge.

 

Dražen Šemovčan, predsjednik UHB RH

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/UHB RH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.