Javio se Penava iz samoizolacije: “U koloni sjećanja Srba je bilo i bit će, a SDS je tamo već davno trebao biti”

15.11.2020. 21:06:00

Iz samoizolacije, zaražen koronavirusom, se javio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za Dnevnik N1.

“Zasad imam blaže simptome. Nemam osjetilo njuha i okusa, a sve druge probleme o kojima pričaju u medijima, ja nemam. Bio bih sretan da tako i ostane”, objasnio je svoje simptome zbog kojih sam neće sudjelovati u Koloni sjećanja, no još uvijek aktivno sudjeluje u organizaciji, virtualno dakako.

“U suradnji s Ministarstvom branitelja, mi kako organizatori u Gradu sa Stožerom civilne zaštite nastojimo osigurati taj događaj. 500 ljudi smo odredili kao nekakvu granicu, s tim da smo svjesni da duž trase od 5,5 kilometara taj broj ne možemo kontrolirati, stoga ćemo nastojati održavati razmak”, dodaje.

Osvrnuo se i na dolazak državnog vrha u Vukovar.

“Definitivno mislim da je državnom vrhu mjesto u Vukovaru, a hoće li doći ili neće, to je na njima. Ne poziva se ponaosob nikoga. Ono što je važnije za nas koji smo u Koloni jest da toga dana dominira sjećanje na branitelje Vukovara, na stradale i na civile. Ne trebaju dominirati teze i promišljanja tko će biti tamo, a tko neće u kolonu i tko će što obući ili neće”, kaže Penava.

“Ja sam govorio i ranije, Srba je u koloni bilo i bit će. Bili bi mi drago da u Koloni budu i predstavnici SDSS-a. Mislim da su oni u koloni trebali biti odavno”, tvrdi.

Govorio je i o tome može li se Vukovar riješiti stigme da je isključivo memorijalni centar.

“Ne može se Vukovar rasteretiti svoje teške, ali značajne prošlosti. Ne treba od toga bježati, ali daleko da treba samo o tome pričati. To je tako, zbog još uvijek relativno bliske distance, u odnosu na Domovinski rat”, zaključio je Penava.

Izvor: Nacionalno/Dnevno.hr/Foto:nacionalno

Izvorni autor: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.