Kakva je to pravda? Svake godine uhite „jednoga“!

29.06.2022. 14:38:00

Nakon što je Srbija objavila da je njihovo pravosuđe podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota, među kojima se nalazi i Danijel Borović, Junak hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, za navodni ratni zločin na Petrovačkoj cesti, kad su nakon Vojno-redarstvene akcija Oluja95.  Srbi bježali na traktorima kao „zečevi“, dok su prije toga 5 godina držali u okupaciji Knin i druga hrvatska područja, (što nažalost malo tko više i spominje), stigla  je vijest iz Grčke da je tamo uhićen državljanin Srbije i Hrvatske, ratni zločinac Jovan Cvetić (59)..

Hrvati ga navodno godinama  traže  (da su ga tražili vjerojatno bi ga već odavno i našli) zbog masakra u Voćinu 1991., gdje su velikosrbi počinili jedne od najstrašnijih ratnih zločina u Domovinskome ratu.

Za te zločine dosad su optužene 22 osobe, od kojih naravno ni jedna nije dostupna, jer ih štiti Srbija, koja i dalje podiže optužnice protiv onih koji su branili svoje domove.

Taj srpski koljač Cvetić uhićen je kad je u Grčkoj bio na ljetovanju, gdje inače bez problema  odlazi većina srpskih ratnih zločinaca.

Vjerujemo da će sad potrajati kad će ga i da li će ga uopće izručiti.

Nu, ako se  ovim „tempom“ nastavi  uhićivati srpske ratne zločince većih bi mogla biti uhićena i osuđena u narednih 200 godina. Naime, gdje su oni koji su ubijali, rušili, palili od Vukovara, Saborskog, Osijeka, Šibenika, Zadra, Knina, pa sve do Dubrovnika?

Jedan dio Hrvata (da se malo našalimo) već je i „zaboravio“ da je u Hrvatskoj bila agresija, a kamoli da znaju imena srpskih zlotvora, koji se kao „heroji“ slobodno šeću od BiH do Srbije, ali i po svijetu.

Kad bi se primjerice napravila anketa koliko mladi, ali i drugi znaju o Junacima Domovinskog rata, rezultati bi bili – poražavajući, tim prije jer se o njima ne uči ni u školama.

Međutim, Hrvatska još uvijek traži oko 1800 osoba iz Domovinskog rata, što znači da sve te obitelji ne znaju ni gdje su im pokopani otac, majka ili brat, a kamoli da znaju tko su ubojice, odnosno kad će se tim i takvima suditi.

Stoga, kako bilo da bilo, sa Srbima prvo moramo i trebamo raščistiti njihovo sudjelovanje u agresiji na Republiku Hrvatsku, a za ostalo – kako ćemo!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvorni autor: PRIPREMIO:Mladen Pavković/PDN/Foto:maxportal.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.