Ministarstvo hrvatskih branitelja oglasilo se o izjavi svog izaslanika o 10.travnju

10.04.2022. 18:20:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pripadnici IX. bojne HOS- a Rafael Vitez Boban su ispred spomenika svojim poginulim suborcima u Splitu 3 obilježili 31. godišnjicu osnivanja te postrojbe.

Među govornicima su bili ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a i umirovljeni pukovnik Marko Skejo, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić, bivši general HOS-a i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin te Matko Raos kao izaslanik potpredsjednika vlade i ministra branitelja Tome Medveda.

Prkačin je, među ostalim, rekao da je najvrjednija postrojba bila ustaška Crna legija, a Raos, izaslanik vlade, da ‘nije bilo 10.4.1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske’.

Upravo je izjava vladina izaslanika Raosa podigla veliku buru u javnosti, mnogi se pitaju kako je uopće moguće da je to rekao kao osoba koja dolazi u ime ministra branitelja Tome Medveda.

Dnevno.hr poslalo je upit Ministarstvu branitelja, a uskoro je stigao kratak odgovor u kojem de facto nema ograđivanja od Raosovih izjava, već samo konstatacija da njegovo obraćanje nije bilo predviđeno.

“Povodom obilježavanja 31. obljetnice ustrojavanja IX. bojne HOS-a Matko Raos bio je izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja na svečanoj akademiji i odavanju počasti poginulim pripadnicima te postrojbe, i to isključivo svojom nazočnošću te polaganjem vijenca i paljenjem svijeće. Napominjemo kako nikakvo obraćanje njega kao izaslanika nije bilo predviđeno”, pišu iz Ministarstva branitelja.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.