Most: Počinjemo s prikupljanjem potpisa za razrješenje Đure Sesse

24.03.2021. 18:13:00

Most je najavio da od četvrtka počinje s prikupljanjem potpisa saborskih zastupnika za pokretanje postupka razrješenja predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse

Podsjetimo, Sessi kao predsjedniku Vrhovnog suda mandat završava u srpnju, no on se javio na javni poziv za novi mandat.

Most navodi da su 'nedavna događanja bitno narušila ugled i povjerenje u hrvatsko pravosuđe, kako ugled same sudačke funkcije tako i ugled i povjerenje u sustav u cjelini.' Od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića Mostovci traže da postupak razrješenja predsjednika Vrhovnog suda uvrsti u dnevni red.

Premijer Andrej Plenković odbacio je danas tezu da je Sessa kandidat HDZ-a te naveo kako je njegov dojam da Zlata Đurđević nije bila prvi izbor predsjednika Zorana Milanovića, ali je bila jedina koja je pristala biti kandidatkinja u protuzakonitoj proceduri. Istaknuo je kako nije na njemu da govori tko su bili ti drugi predsjednikovi kandidati.

Ustvrdio je kako postoji dovoljno vremena da se postigne adekvatno rješenje i da se na zakonit način, pa i konsenzusom izabere netko drugi te ponovio da je Đurđević diskvalificirana čak i ako se javi na javni poziv.

Izvor: tportal.hr/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: S. S.

Autor: