Nakon splitskog, anonimne dojave o bombama dobili osječki i karlovački sudovi

16.03.2023. 16:25:00

POLICIJA NIJE NIŠTA PRONAŠLA

Ranije je evakuirana i zgrada Županijskog suda u Splitu, gdje je splitska policija također pregledom utvrdila da je dojava bila lažna

Nakon splitskog, anonimne dojave o postavljenoj bomvi dobili su u četvrtak i osječki Županijski sud te onaj karlovački koji zgradu dijeli sa općinskim i županijskim tužiteljstvima, a policija pregledima ništa nije pronašla, prenosi 24sata.

S osječkog suda su javili kako su nakon dojave došli policajci s potražnim psima te pretražili sudske prostorije i vanjski okoliš zgrade.

Pregledom prostorija ništa nije pronađeno, pa sud normalno nastavlja s radom, rekao je Hini glasnogovornik suda Davor Mitrović.

Zbog dojave o bombi iza podneva je evakuirana i palača pravde u Karlovcu u kojoj djeluju županijski i općinski sud te općinsko i županijsko državno odvjetništvo.

Ranije je evakuirana i zgrada Županijskog suda u Splitu, gdje je splitska policija također pregledom utvrdila da je dojava bila lažna.

Oko 12​.,20 sati ​je ​završena provjera anonimne dojave te je protueksplozijskim pregledom utvrđeno da je bila lažna​, istaknula je policijska glasnogovornica Antonela Lolić i dodala da policija provodi kriminalističko istraživanje.

Inače, županijski sud nalazi se u samom središtu grada, u Gundulićevoj ulici uz zgradu Policijske uprave i nasuprot zgrade Trgovačkog i Općinskog suda.

Ovo je već druga dojava o bombi u zgradi tog suda. Prva je bila lani krajem prosinca kada su svi suci, tužitelji, djelatnici zemljišnika i ostali izašli na cestu kako bi se pregledala zgrada, nakon čega je utvrđeno da je dojava bila lažna.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.