Ni koronavirus nije spriječio HOS-ovce da još jednom budu 'za dom spremni'

10.04.2020. 16:00:00

Ni pandemija koronavirusa nije spriječila obilježavanje 29. obljetnica ustroja IX. bojne HOS-a 'Rafael vitez Boban' kod spomenika toj postrojbi u Splitu 3. Zbog pokliča 'za dom spremni' koji se nalazi u logotipu ove postrojbe, obilježavanje ove godišnjice, kao i umirovljenog pukovnika Marka Skeju, bivšeg zapovjednika te postrojbe dugi niz godina prate kontroverze

'Danas nakon 29 godina ovdje stojimo pred ovim spomenikom 9. bojne HOS-a kojoj je danas rođendan i koja je začela bitku za hrvatsku državu i hrvatski narod. Danas se samo izaslanstvo došlo pokloniti našim žrtvama, našim poginulima Okolnosti su izvanredne u Hrvatskoj, po ovome se vidi da poštujemo ustroj i naputke od državnih institucija. Moramo se čuvati po pitanju novonastalog neprijatelja koji je nevidljiv i, poznavajući mentalitet hrvatskog naroda, poručujem - pobijedili smo u ratu pobijedit ćemo i ovog nevidljivog neprijatelja! Preporučujem hrvatskom narodu da se čuva i da se suzdrže od izlaska vani i neka se ponašaju po napucima institucijama', kazao je Skejo, javlja Dalmatinski portal. 

'Svi koji su pristupili u postrojbu pristupili su dragovoljno to su oni ljudi iz obitelji koji su na branik domovine stale 1941. godine. Ne možemo zaboraviti da nema i u drugim postrojbama dragovoljaca koji su pristupili i na tome im čestitam. Moram reći da sam ponosan što sam pripadnik IX:. bojne HOS-a. Skrbimo o obiteljima poginulih i nećemo ih zaboraviti dok smo živi jer to je moralna obaveza koja pripada jednom ratniku', rekao je Skejo. 

Zbog situacije s koronavirusom obljetnica je obilježena skromno, a prije nego su položili vijence ispred spomenika na Splitu 3 isto su učinili i na Lovrincu.

Izvor: tportal.hr/Foto:Tom Dubravec

Izvorni autor: An. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.