Novi Zeland: Opasnost od tsunamija prošla

05.03.2021. 08:24:00

Novi Zeland je snizio razinu opasnosti od tsunamija nakon što su prošli najveći valovi koje je izazvao niz potresa u podmorju, objavila je Nacionalna agencija za izvanredna stanja.

- Svi ljudi koji su bili evakuirani sada se mogu vratiti u svoje domove, dodala je agencija.

Tisuće Novozelanđana s istočne obale Sjevernog otoka evakuirano je ranije u petak na viša područja nakon što su podmorje kod nenaseljenog novozelandskog otočja Kermadeca zatresla tri vrlo snažna potresa i izazvala upozorenje za mogući tsunami.

Trećem, najsnažnijem potresu magnitude 7,8, u kojem izgleda nije bilo žrtava, prethodila su dva potresa od 7,4 i 6,9 po Richteru u istom području.

Centar za uzbunjivanje na tsunami u Tihom oceanu je upozorio na potencijalno opasne valove na Novom Zelandu, Tongi, Samoi, Cookovim otocima, Fijiju kao i u Wallisu i Futuni.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT/Reuters

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.