PENAVA O OPTUŽBAMA: “PLENKOVIĆ je odbio osuditi kad je SDSS rekao da je Oluja etničko čišćenje, rekao je da je to demokracija”

15.10.2020. 14:26:00

Vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava bio je gost N1 Studija uživo.

Osvrnuo se na jučerašnje izjave premijera Andreja Plenkovića na konferenciji za novinare.

“Kad promatrate i slušate premijera, naprosto se zapitate čime se čovjek bavi i što radi u životu. On za ništa što mu ne ide u prilog nema odgovor. U slučajevima poput ovoga vidi krivca u drugima, a ne u samome sebi”, kazao je Penava.

Zaželio je što brži oporavak ranjenom policajcu u napadu na Markovu trgu te izrazio žaljenje za izgubljenim životom.

Penava kaže da Plenković “ne može upirati prstom u sve i svakoga, a ne u sebe i svoje”.

“Možda bi dovoljno bilo reći, ja ću ga vratiti u 2018. u prosinac kad je tijekom sjednice Gradskog vijeća Vukovara Srđan Milaković rekao da je Oluja etničko čišćenje. Mi iz vukovarskog gradskog odbora smo tražili zabranu djelovanja takve stranke koja djeluje na taj način. On se uredno tada svrstao na njihovu stranu. On je građanima poručio da je to sve demokracija. Gospodin bi sada zabranjivao medijske kuće, govorio oporbenim političarima što da govore”, dodaje.

Kaže kako je “Plenković protiv njega digao harangu prije dvije godine, umjesto da je dao potporu ljudima koji su takve strahote prošli”.

“Prosvjed u Vukovaru nije bio usmjeren ni protiv koga”

“Prosvjed koji sam pokrenuo u Vukovaru nije bio usmjeren protiv nikoga. Odgovornost je na svima nama, ali u smislu da budemo skupa jer ćemo samo tako biti jači. Tada sam rekao da uopće nije smisao ni nacionalnosti ni prema kome se dogodio zločin, nego da svi moraju biti privedeni licu pravde”, kazao je Penava.

Penava smatra kako sve u društvu kreće od političara.

“Ono što smo mi stvorili u našem društvu je sustav koji je totalno izmijenjao i funkciju medija u jednoj mjeri. Kako je moguće da postoje različiti tjednici i tiskovine imaju tiražu koji ne mogu pokriti 10 posto svojih troškova“, rekao je.

Govorio je kratko i o aferi Janaf.

Direktora Janafa je kroz dva mandata imenovao Andrej Plenković. Gospodin Kovačević je čovjek Andreja Plenkovića. Mene jedino u toj priči nije jasno, a mislim da priča vuče prema predsjedniku države, nije mi jasno da je priča izašla van. Rekao bih da je tema i meta bio predsjednik države. Ispalo je kako je ispalo“, kazao je Penava.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:ivan penava N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.