Penava: Varaždin i Vukovar poveznica u teškim vremenima ispisana krvlju

16.12.2021. 18:12:00

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je u četvrtak u Varaždinu da mu nije jasno zašto je domoljubna, katolička, hrvatska priča “u političkom smislu uvijek zazirala od sjevera Hrvatske”, a za vezu Vukovara i Varaždina da je “poveznica u teškim vremenima ispisanu krvlju”.

Predsjednik Domovinskog pokreta posjetio je varaždinsku podružnicu stranke radi, kako je rekao, utvrđivanja stanja i izrade novog koncepta stranke za buduće razdoblje. Komentirao je i potporu birača na sjeveru Hrvatske.

„Nikad mi nije bilo jasno zašto je jedna domoljubna priča, katolička priča, hrvatska priča uvijek zazirala u političkom smislu od Zagorja, od sjevera Hrvatske. Smetalo mi je to i prije dok sam bio u nekakvim ranijim političkim pričama“, rekao je Penava.

„Mislim da je to grijeh koji moramo ispraviti jer kad promišljamo o Varaždinu, o Zagorju, o Krapini i Međimurju, tu se neupitno nalazi vrlo domoljubno pučanstvo, vrijedni ljudi, ljudi odani vjeri, crkvi“, istaknuo je.

Penava je rekao da su to postulati vezani uz Domovinski rat te isto tako i uz Domovinski pokret. Dodao je da time ne isključuju otvorenost prema svima koji drugačije razmišljaju.

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara još je jedanput u Varaždinu zahvalio pripadnicima varaždinske Policijske uprave na žrtvi u obrani Vukovara 1991. godine.

„Nažalost, mnogi od njih su izgubili svoje živote, mnogi od njih su ranjavani i zatvarani u srbijanskim logorima“, rekao je Penava i podsjetio da je to bio glavni razlog zbog kojeg je s tadašnjim gradonačelnikom Ivanom Čehokom potpisao Povelju prijateljstva Vukovara i Varaždina. „Snažna je to poveznica, u teškim vremenima ispisanu krvlju“, rekao je Penava.

„Ona trajno treba ostati i vezati, ne samo Varaždin i Vukovar, nego sve nas u Hrvatskoj, jer to su bila vrlo važna vremena, vremena kada su se prepoznali najhrabriji, najpametniji, i osigurali da danas živimo u slobodnoj demokratskoj državi“, poručio je gradonačelnik Vukovara i predsjednik Demokratskog pokreta.

Penava je sa stranačkim kolegama obišao “Advent u Varaždinu”. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.