Plenković predao potpise za izbore u HDZ-u

27.02.2020. 17:52:00

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je u središnjici stranke predao potpise za kandidaturu u sklopu predstojećih unutarstranačkih izbora.

– Da budem precizan, budući da vas zanima koliki je broj potpisa, naši su članovi prikupili za Olega Butkovića 36.390 potpisa, za Zdravku Bušić 33.256, za Branka Bačića 33.442, za Ivana Anušića 35.115, za Tomu Medveda 38.909, a za mene 45.792 – kazao je.

Na pitanje što ako Miro Kovač dobije izbore i kako će teći suradnja u HDZ-u, premijer je kazao da njegov tim ide u smjeru da pobijede kao tim na izborima.

– Imamo široku platformu za sve članove, uvjereni smo u pobjedu. Što se tiče svih naših članova i članica, nastupamo tako da vodimo računa o njima, poštujemo tuđe mišljenje, drugačiji stav i nakon izbora moramo biti jedinstveni – kazao je.

Komentirao je i napad slovenske vlade na hrvatsku, odnosno izjavu slovenskog ministra zdravstva Aleša Šabadera koji se žestoko obrušio na mjere koje zbog koronavirusa poduzimaju hrvatska policija i epidemiolozi na granici prema Sloveniji jer, kako kažu, nastaju zastoji i kolone.

– Nisam nešto to dramatično doživio. Ne znam je li to bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade – kazao je premijer.

Na pitanje ugrožavaju li takve mjere gospodarstvo, premijer je kazao:

– Sjećam se tvrdog šengenskog režima kada su bile kolone, a to je bilo objašnjeno kao normalne kontrole. Imamo stvarni razlog da povećamo budnost na granici, to je dobro za Hrvatsku i Sloveniju. Pristupili smo mjerama koje smatramo da su potrebne. Radimo ono što treba i radit ćemo na zaštiti javnog zdravstva i na zdravstvenoj sigurnosti naših građana – kazao je.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.