Plenković: Sve ukazuje da će razmjeri pandemije imati nesagledive posljedice za cijeli svijet

24.03.2020. 12:17:00

Premijer Andrej Plenković i ministri održavaju konferenciju za medije o gospodarskim mjerama zbog epidemije koronavirusa.

Pandemija koronavirusa mijenja svijet, globalizacija kakvu poznajemo, integracija kakvu poznajemo, multilateralna trgovina, funkcioniranje država, se mijenja. Hrvatska je predsjedajuća vijeće EU to nam daje posebnu odgovornost.

U samo tri mjeseca kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa zahvatila je 195 država, postala je prijetnja zdravlju čovječanstva io svjetskom gospodarstvu. Danas će broj zaraženih Covidom premašiti 400.000. Stručnjaci predviđaju da će ova pandemija nažalost odnijeti mnoge živote – kazao je premijer Andrej Plenković

U brojnim državama diljem svijeta život i proizvodnja su stali, turizam je stao, avionske linije su masovno ukinute. Ovo je sve do prije samo par tjedana bilo potpuno nezamislivo, danas je to naša stvarnost.

Razmjeri ove pandemije imat će nesagledive ekonomske posljedice za globalno gospodarstvo. Vjerovali smo da su najteže krize iza nas, prije tri godine imali smo krizu s koncernom Agrokor. Dug te kompanije dosezao je jednu sedminu našeg godišnjeg BDP-a. Zahvaljujući mjerama Vlade mi smo spriječili to, rekao je Plenković.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.