‘PLENKOVIĆEV NOVI SUVERENIZAM TRAJAO JE MANJE OD ŠEST SATI!’ Iz DP-a oštro prozvali premijera: ‘Toliko je Vučiću trebalo da uvjeri EU šefove da mu i dalje kroz Janaf puštaju rusku naftu za Srbiju’

11.10.2022. 19:22:00

Riječi Andreja Plenkovića snažno su odjeknule Domovinskom pokretu, pa su iz stranke oštro prozvali premijera u objavi na Facebooku, u kojoj su napisali, među ostalim, kako Plenković “glumi domoljuba, a 90-ih je domoljublje ‘dokazivao’ bubanjem francuskog u Parizu”

Naime, zasmetalo im je što je u svojoj izjavi nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva HDZ-a, Plenković upozorio na postojanje ”vanjskih i unutarnjih neprijatelja” specijaliziranih za rušenje njegove Vlade.

Objavu Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti:

‘Gospodin koji je 1991. godine imao ‘smrtonosnu’ anemiju optužuje nas’

“PLENKOVIĆ OPET PROZIVA DP ZA RADIKALIZACIJU I GLUMI DOMOLJUBA, A 90-IH JE DOMOLJUBLJE ‘DOKAZIVAO’ BUBANJEM FRANCUSKOG U PARIZU!

Nakon uobičajene monodrame na Predsjedništvu HDZ-a, predsjednik Vlade Andrej Plenković odlučio je upozoriti javnost na postojanje ”vanjskih i unutarnjih neprijatelja” specijaliziranih za rušenje njegove Vlade.

Kakav licemjerni paradoks; gospodin koji je 1991. godine imao ”smrtonosnu” anemiju, danas optužuje nas iz Domovinskog pokreta, u čijem Predsjedništvu dominiraju ljudi koji su devedesetih spremno uzeli puške u ruke i izgubili članove najužih obitelji u borbi za Hrvatsku – da uz pomoć ”vanjskih utjecaja” rušimo institucije države koju smo krvlju stvarali?!

Plenkovićev novi ‘suverenizam’

Po vlastitoj izvrnutoj logici, Plenković bi trebao ispasti domoljub koji, trideset godina nakon što je propustio priliku dokazati svoju ljubav i odanost Domovini u okolnostima velikosrpske ugroze, odjednom brani nacionalne interese! Godine 1991. iskazao se tek bubanjem francuskog u Parizu, a sada uz pomoć Francuske, točnije – Macrona, jamči novu državnu suverenost.

A kako ona izgleda u praksi, pokazalo se prije nekoliko dana, kada je iz Praga prijetio Vučiću sankcijama, tako dugo dok iz Bruxellesa nije došao drukčiji mig. Plenkovićev novi ”suverenizam” trajao je manje od šest sati, koliko je trebalo Vučiću da uvjeri iste europske šefove da mu još najmanje dva mjeseca kroz hrvatski Janaf propuštaju rusku naftu za Srbiju.

Gospodine Plenkoviću, ako niste znali – ovo nije Narodna Republika Kina i vi niste Xí Jinping, koji istom retorikom ugnjetava Ujgure, dok vi etikete ”radikalizacije” i ”vanjskih utjecaja” bezuspješno pokušavate zalijepiti Domovinskom pokretu!”, napisali su na Facebooku.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.