Pod prijetnjom da pogine: Na današnji dan 1993. godine u Kašiću – zapovjednik Oklopne bojne 4. gardijske brigade, Andrija Matijaš Pauk, obilazi osvojene položaje u operaciji “Maslenica”.

26.01.2020. 07:55:00

Svaki dan obilazio je položaje pod prijetnjom da pogine...

Na današnji dan 1993. godine u Kašiću – zapovjednik Oklopne bojne 4. gardijske brigade, Andrija Matijaš Pauk, obilazi osvojene položaje u operaciji “Maslenica”…

“Pokojni general Matijaš svaki dan obilazio je položaje pod prijetnjom da pogine i on sam jer je toliko granata tu padalo. On je jednostavno prezirao strah i volio je tu tehniku. Volio je sklop tehnike i ljudstva i to je ono što je nas diglo u tom momentu. Kad naš zapovjednik prezire strah – tko smo mi da se bojimo.”, kazao je tenkist generala Pauka Damir Buconjić Buco u filmu HRT-a “Andrija Matijaš Pauk”.

Dva dana kasnije, 27. siječnja, Pauk je ranjen no odbio je da ga odvedu s položaja.

Autor / Borna Marinić

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN

Izvorni autor: Borna Marinić/FB/Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.