POZNATI BBB ODBRUSIO TRUTU! Brutalna poruka koju morate pročitati

02.01.2021. 13:02:00

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Posljednjih dana počinju se postavljati pitanja o reakciji države na zbrinjavanje osoba pogođenih potresom koji je pogodio petrinjski kraj. Dio javnosti uvjeren je kako je država reagirala tromo , dok s druge strane kažu da su navijači i građani koji su samoinicijativno došli u Petrinju situaciju s pružanjem pomoći održavali relativno stabilno, radeći onaj dio posla za koji su inače zadužene državne službe koje su usput rečeno za to i plaćene. No, prvi čovjek Civilne zaštite Damir Trut ne dijeli mišljenje javnosti.

“Civilna zaštita vam se temelji na nekom volonterizmu, ona vam ne treba na dnevnoj bazi. Kad se dogodi ovako velika katastrofa, onda vam treba Civilna zaštita jer samo preko volontiranja možete dobiti toliku količinu ljudi”,izjavio je u razgovoru za 24 sata te se uz ostalo referirao i na navijačke skupine. “To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600”, izjavio je Trut izazivajući žestoku osudu među navijačima. Oglasio se slijedom toga i poznati BBB i odvjetnik koji je uz ostalo poznat i po zastupanju Marka Perkovića Thompsona osebujni Davorin Karačić koji je bez dlake na jeziku izrazio svoje stajalište.

”Obzirom na Trutove izjave o pijanim navijačima koji su se tukli, po potresom pogođenim područjima, pozvao bih sve ljude koji su zadnjih dana pomagali pogođena područja, jesu li možda zadnjih dana uočili prepune petrinjske i ostale ulice gdje masa navijača dodaje pića jedan drugom a ekipice uz vatru se uz galamu međusobno pesniče?

Jer po Trutu i njegovim opisima, izgleda, takav bi dojam trebali steći neupućeni ljudi.

Nevjerojatna je kadrovska struktura našeg društva”, poručio je Karačić.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Izvorni autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.