PRVA HNL: Hajduk još jednom zapeo kod Gorice; 'bijeli' dominirali, poveli, pa zaradili crveni karton, primili dva gola i promašili penal i tako sve prokockali

04.10.2020. 09:35:00

 

U derbiju 7. kola HT Prve lige Gorica je kao domaćin svladala Hajduk sa 2:1 (0:1)

Hajduk je poveo iz kaznenog udarca kojega je iskoristio Caktaš (44-11m), Gorica je poravnala također iz kaznenog udarca kojega je izveo Lovrić (62-11m), da bi pobjedu domaćima osigurao Hamad (76).

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena, prvim je dominirao Hajduk, a drugim Gorica. Splićani u prvih 45 minuta nisu iskoristili nekoliko odličnih situacija, ponajprije se u promašajima istaknuo Grk Diamantakos, no u samoj je završnici ipak poveo. Musa je neoprezno startao na Gyurcsa u kaznenom prostoru, a sudac Batinić je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Caktaš.

U nastavku je Gorica zaigrala ofenzivnije, no najveću je pomoć dobila s Hajdukove klupe kada je trener Splićana Vukas u 55. minuti iz igre povukao Jurića i na teren poslao Nejašmića. Samo minutu potom Nejašmić je u čistoj situaciji u vlastitom kaznenom prostoru izgubio loptu, a kada je ona došla do Čanađije na samom rubu kaznenog prostora startao je na domaćeg veznjaka upravo u trenutku udarca.

Batinić je nakon dugog pregledavanja snimke ustvrdio kako se radi o kaznenom udarcu. Loptu je prihvatio Lovrić, a njegov prvi pokušaj s bijele točke Posavec je obranio. Ipak, nakon intervencije VAR-a Batinić je dosudio ponavljanje kaznenog udarca jer se Posavec prerano pomaknuo s gol-linije. Iz drugog pokušaja Lovrić je bio siguran za 1:1.

Hajduk je u 70. minuti ostao i s igračem manje jer je Čolina dobio drugi žuti karton zbog povlačenja Hamada, a Gorica je prednost igrača više iskoristila u 76. minuti. Udarac Mudrinskog glavom Posavec je obranio, a na odbijanac je natrčao Hamad i pogodio mrežu. Linijski je sudac označio kako je strijelac bio u zaleđu, no nakon tri minute provjere VAR je ustvrdio kako Iračanin ipak nije bio najbliži Posavcu te je Batinić pokazao na centar.

Mogao je Hajduk u samoj završnici ipak osvojiti bod jer je Batinić i treći put pokazao na bijelu točku zbog prekršaja na Jairu, Brazilac je sam odlučio izvesti najstrožu kaznu u 10. minuti nadoknade, no njegov je udarac sjajno obranio Kahlina.

Gorica je tako preuzela čelo ljestvice sa 16 bodova, tri više od Dinama i Osijeka, ali Dinamo ima dvije utakmice manje, dok je Hajduk četvrti s 10 bodova i utakmicom manje.

Hrvatska 1. liga

Šibenik - Osijek 0:2
Gorica - Hajduk 2:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Gorica 7 5 1 1 16
2. Dinamo Zagreb 5 4 1 0 13
3. Osijek 7 4 1 2 13
4. Hajduk 6 3 1 2 10
5. Varaždin 6 2 1 3 7
6. Rijeka 4 2 0 2 6
7. Istra 1961 7 1 2 4 5
8. Lokomotiva 6 1 2 3 5
9. Slaven Belupo 5 0 4 1 4
10. Šibenik 7 1 1 5 4

Izvor: tportal.hr/Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: S.K. / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.