PUPOVČEV NASLJEDNIK O ZDS-u: Simbol propalog ustaškog režima

10.05.2020. 08:54:00

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević progovorio je o relativizaciji ustaštva tijekom predstavljanja biltena Srpskog narodnog vijeća koji se odnosi na povijesni revizionizam, govor mržnje te nasilje prema Srbima u prošloj godini.

“Pozdrav ‘Za dom spremni’ ima samo jedno značenje i jednu simboliku. On je simbol propalog ustaškog režima. Još 1992. tadašnji premijer je u Saboru govorio: ‘Ne mogu se prihvatiti makar marginalne pojave simbola i znakova poraženih snaga iz Drugog svjetskog rata.’ Drugi premijer je 2004. uklonio spomenike Mili Budaku i Juri Francetiću, a ta odluka je obrazložena time da je njihovo postavljanje bilo suprotno izvorišnim osnovama Ustava te da to šteti ugledu Republike Hrvatske koji je Vlada dužna štititi. Teško je, stoga, razumjeti da sve ove godine to pitanje stoji otvoreno i dovodi do relativizacije ustaškog režima, jačanja netolerancije i diskriminacije”, kazao je Milošević koji inače u posljednje vrijeme sve češće nastupa u javnom prostoru u ime svoje stranke kaleći se tako u mogućeg zamjenika Milorada Pupovca na čelu SDSS-a.

Pupovac ga kada su u pitanju medijski istupi i ostali javni nastupi nerijetko pušta ispred sebe, a osim toga nedavno je Boris Milošević imenovan novim predsjednikom Srpskoga narodnog vijeća čime je Pupovac eliminiran s čela te funkcije nakon 22 godine.

Trenutačno Pupovac obnaša dužnost predsjednika Savjeta SNV-a, a odluku o tome donijeli su delegati na izbornoj skupštini SNV-a što nije nimalo beznačajno.

Pupovac čak nije izabran niti za Miloševićeva zamjenika već su te funkcije preuzele Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov. Ono što je također prilično zgodno u kontekstu ove priče jest činjenica da Pupovac, koji premijeru Plenkoviću svako malo postavlja ultimatume, ne predsjeda ni Klubom zastupnika SDSS-a. I tu funkciju na svojim plećima nosi mladi Milošević.

Stoga ne čude nagađanja koja su se pojavila u političkim kuloarima, a koja upućuju na to da se Pupovac, polako, ali sigurno, povlači iz politike. Tko zna, možda je krajnji cilj izbjeći sve afere koje se pletu oko njega, a na koje godinama oči zatvaraju hrvatske institucije.


Izvor: Dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Iva Međugorac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.