Razotkrivena mreža: Detalji akcije splitske policije i Uskoka protiv troje hrvatskih državljana zbog prodaje droge

19.04.2024. 19:08:00

U razdoblju od 6. travnja 2021. do 26. svibnja 2021., splitsko-dalmatinska policija u suradnji s Uskokom uspješno je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana zbog sumnje da su bili dio kriminalističkog udruženja koje je neovlašteno proizvodilo, transportiralo i prodavalo drogu, posebno visoko čistoću kokaina kojem su s najmanje 900 grama punila povećali masu .

Prema informacijama objavljenim na stranicama policije, prvookrivljeni je u razdoblju od 6. travnja 2021. do 25. svibnja 2023. organizirao zajedničko djelovanje ostalih okrivljenika i najmanje tri nepoznate osobe radi kontinuirane nabave i prodaje kokaina. Osim nabave, članovi udruženja su drogu miješali, prepakirali i preprodavali kako bi ostvarili značajnu materijalnu dobit.

Detaljna istraga otkrila je da su članovi udruženja nabavili najmanje jedan kilogram kokaina visoke čistoće, kojem su s najmanje 900 grama punila povećali masu te tako pripravljenu drogu prodali većem broju osoba . Zarada od ovog kriminalnog pothvata iznosila je najmanje 201.738,67 eura. Također, nabavili su dodatnih najmanje 500 grama kokaina iste čistoće, no nisu uspjeli dodati punila, pa su drogu razdijelili i prodali.

Nakon provedenih hitnih dokaznih radnji, Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Dvojica od troje osumnjičenika, 37-godišnjak i 24-godišnjak, predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, dok se za preostalim okrivljenikom još uvijek traga.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/Ivan Štengl

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.