SHNL Dinamo dvaput gubio pa iz penala došao do boda u Puli

20.10.2024. 08:27:00

Istra i Dinamo remizirali su 2:2 u napetoj utakmici 10. kola SuperSport HNL-a odigranoj u Puli. Za Istru su strijelci bili Mateo Lisica i Beyatt Lekweiry, dok su za Dinamo zabili Arijan Ademi i Sandro Kulenović. Istra je od 64. minute igrala s igračem manje nakon isključenja Stephanea Kellera zbog drugog žutog kartona.

Istra je dva puta vodila – najprije preko Lisice u 43. minuti, a zatim Lekweiryja u 53., no Dinamo se oba puta vratio, golovima Ademija u 52. minuti i Kulenovića u 80. minuti iz jedanaesterca.

Prvo poluvrijeme donijelo je malo prave igre, no domaćini su došli do vodstva pred sam kraj tog dijela. Nakon presječene lopte na sredini terena, brzo je prebačena u Dinamov kazneni prostor, gdje se Lisica izborio za udarac i precizno pogodio bliži kut vratara Zagorca, između nogu Dinamovog braniča Pierre-Gabriela.

Prava drama započela je u drugom poluvremenu kada su u samo minutu postignuta dva gola – prvo je Ademi glavom zatresao mrežu nakon odličnog ubačaja Stojkovića, izjednačivši na 1:1 u 52. minuti. No, već u sljedećem napadu, Istra se ponovno našla u vodstvu. Beyatt Lekweiry odigrao je dvostruko dodavanje s Gagoom te preciznim udarcem s desne strane pogodio suprotnu vratnicu, od koje se lopta odbila u gol.

Istra je imala priliku dodatno povećati prednost u 57. minuti nakon što je Ademi u Dinamovom kaznenom prostoru igrao rukom, no sudac Bel, nakon kratkog pregleda VAR-a, odlučio je ne dosuditi jedanaesterac.

Prekretnica utakmice dogodila se u 64. minuti kada je Keller isključen zbog prekršaja na Sučiću, što je Dinamu dalo dodatni zamah. Dinamo je sve više pritiskao, a izjednačenje je stiglo iz jedanaesterca u 80. minuti, kada je vratar Majkić oborio Petkovića, a Kulenović mirno realizirao udarac s bijele točke.

Unatoč brojčanoj prednosti, Dinamo nije uspio postići pobjednički gol i tako izbiti na vrh ljestvice. Trenutno drže treće mjesto s 20 bodova, koliko ima i drugoplasirana Rijeka, dok vodeći Hajduk ima bod više i utakmicu manje. Istra je na šestom mjestu s 12 bodova.

Izvor: PDN/Foto:Matija Lulić/NK Istra 1961

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.