Hrvoje Zekanović: ‘Plenković ne može pobjeći od odgovornosti za uhićenja, no ovo nije ništa neobično’

29.05.2020. 19:28:00

VELIKA AKCIJA USKOKA

Jutrošnja velika akcija USKOK-a i uhićenje predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića i državne tajnice u Ministarstvu uprave i bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac te Ane Mandac, pomoćnice ministra gospodarstva izazvala je očekivano burne i velike reakcije te je ozbiljno uzdrmalo Vladu Andreja Plenkovića i HDZ uoči srpanjskih parlamentarnih izbora.

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Suverenista u prošlom sazivu Sabora za naš je portal kratko komentirao uhićenja kazavši da je odgovornost za jutrošnja uhićenja na premijeru Andreju Plenkoviću koji je te ljude odabrao i postavio na položaje i ne može se ni u kojem slučaju oprati od odgovornosti za ovaj slučaj. Kolike je ljude već smijenio, ovo nije ništa neobično. Sve su to predizborna uhićenja za koja je odgovoran HDZ kazao je Zekanović za naš portal.

O uhićenjima su se oglasili i iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore: “Veseli da institucije sada rade svoj posao, ali očigledno je da se uhićenja, odnosno optužnice, redovito tempiraju pred izbore kako bi se odao dojam da se to radilo i cijeli mandat, a nije. Upravo suprotno, smatramo da je korupcija i sve ono što se događalo u Hrvatskom saboru, sa Sauchom, pa i s kreiranjemumjetne većine uz pomoć gospode Pupovca i Vrdoljaka, s raznim Bandićevim žetončićima. Ovu predstavu treba uzeti s velikom rezervom, kao i brojne druge u prošlosti, a o samostalnosti ineovisnosti našeg pravosuđa i o pravnoj sigurnosti nije ni potrebno trošiti riječi. Po svemu smo na europskom začelju, a odgovornost je na HDZ-u, SDP-u, ali i na stranim centrima moći koji su vršili pritisak samo kada je trebalo ispunjavati njihove globalističke zahtjeve i interese. Kriminal i korupciju su tolerirali, stoji u objavi na Facebooku.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Damjan Tadic / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.