'Institucije RH trebaju se ispričati Srbima za sve zlo što su nam učinili'

26.08.2017. 15:40:04

IRONIJA U hrvatskom selu Kijevu do Domovinskog rata je živjelo po popisu iz 1991. god. 1261 stanovnik, a po popisu iz 2011. god. samo 417 stanovnika U prisustvu obitelji pok. Frane Jurića Arambašića, branitelja Kijeva i načelnice Kijeva Lidije Slavić vodstvo HDLSKL-a Splitsko-dalmatinske županije  položilo je vijence i zapalilo svijeće te uz fra. Ivana Buljevića izmolilo odriješenje na spomen obilježju, odnosno na mjestu stradavanja pok. Frane Jurića Arambašića. Isto tako održana je sveta Misa za sve stradale branitelje i mještane Kijeva u Domovinskom ratu. Proteklo je dugih 26 godina od pada Kijeva te ovom prigodom Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora SDŽ u sklopu svog programa “Da se ne zaboravi” – Putevima ponosa, a u suradnji s braniteljskim udrugama Kijeva obilježava 26. godišnjicu sjećanja na prvu žrtvu u obrani Kijeva pok. Franu Jurića Arambašića kao i veliko stradavanje civila i zarobljavanje 70 pripadnika hrvatske vojske i policije od čega je bilo 37 pripadnika 4. GBR koji su nakon zarobljavanja odvedeni u logore, a još 2 branitelja su poginula. Rezultat etničkog čišćenja ovog dijela Lijepe naše vidi se kroz surove brojke, a one nam govore: u čisto hrvatskom selu Kijevu do Domovinskog rata je živjelo po popisu iz 1991. god. 1261 stanovnik, a po popisu iz 2011. god. samo 417 stanovnika. Zbog stalnih pokušaja revidiranja povijesti, čega smo svjedoci i u zadnjim javnim nastupima koji dolaze od strane pojedinih predstavnika srpske manjine poput Milorada Pupovca, nevladinih udruga, Documente, HHO-a Vesne Tešelić, Zorana Pusića i njima sličnih, kao i predsjednika Srbije Vučića, predsjednice vlade Srbije Ane Brnabić, srpskog ministra obrane Vulina, ministra vanjskih poslova i potpredsjednika vlade Srbije Dačića koji vrijeđaju hrvatske branitelje i hrvatski narod, HDLSKL SDŽ želi oteti zaboravu spomen na sve njihove žrtve, pa se zato prisjećamo njihovih žrtava, klanjamo im se i molimo za njihove duše . Obzirom da žrtve i obitelji žrtava ni nakon 26 godina nisu dočekale pravdu jer zločinci nisu procesuirani, a te iste zločince Srbija skriva i ne želi ih izručiti ni procesuirati, dok s druge strane hrvatske institucije opterećene prošlošću pojedinaca koje ih predstavljaju ( u najmanju ruku nečistom savješću iz vremena ex Jugoslavije ), ne znaju, ne žele ili neće iste progoniti i procesuirati, a s druge strane u istim institucijama RH rade i djeluju srbočetnici koji su provodili agresiju i aktivno sudjelovali u rušenju ustavno pravnog poretka RH ( županijski i gradski vijećnici, odvjetnici, dožupani, pravosudni djelatnici, policajci…), nije ni za očekivati provođenje i primjenu zakona i sankcioniranje odgovornih za ratne zločine. Vjerujemo da zbog svih devijacija u hrvatskom društvu bi bilo opće prihvatljivo da se institucije RH u ime hrvatskog naroda ispričaju svim Srbima i cijelom svijetu za sve zločine koje su nam počinili JNA, Srbija i četnici, priopćili su iz Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.